Skjutdörrens alla fördelar

 

Jag vill slå ett slag för skjutdörren och dess fördelar. För det första: den stjäl inget utrymme i öppet läge. (Okej, den stjäl utrymme för isolering i väggen, men så länge det handlar om inomhusdörrar är det dock ett mindre problem.)

För det andra: eftersom man inte behöver ta hänsyn till en dörr som ska svängas ut i rummet ger det större möjlighet att möblera och ställa saker nära dörrkarmen.

I mitt hem har jag åtminstone fått in en skjutdörr och den har placerats mellan köket och hallen. Den står öppen 98 procent av årets timmar, men är bra att ha för att till viss del kunna isolera ljudet ifall någon önskar gå och sova innan allt köksarbete är utfört. Den kan också vara bra att ha tillgång till om jag misslyckas i köket och matos och rök behöver bromsas på sin väg att söka sig ut i hallen och upp till ovanvåningen.

Dessutom är det så att detta var det enda tänkbara stället jag hade över till att ge denna vackert slitna dörr en plats i mitt hem. Jag hittade den i ett av mina uthus och enligt den tidigare husägaren har den en gång varit placerad mellan hallen och vardagsrummet.