Före och efter i sovrummet

Ett stenhus i Toscana vore en dröm, men nu har jag ett trähus i södra Halland. Det är inget fel med det, men det vore ju trevligt med åtminstone en illusion om att jag bor i en stenkåk. I mitt sovrum har jag därför valt att ge väggarna ett utseende som påminner om betonggrå väggar.

Min metod var att bredspackla väggarna samt att jag till och från drog en pensel över dem för att få ett ruffare intryck. Jag hade turen att få tag på ett spackel med en behaglig grå färg. Förs hade jag tänkt att måla ovanpå spacklet, men insåg att detta var onödigt då jag gillade den färg som visade sig när produkten torkat.

Jag har valt lugna toner i sovrummet och gardinerna har jag även låtit gå ut som ett draperi över väggen. Detta gör rummet ombonat och samtidigt ger det funktion som mörkläggningsgardin.

Istället för vanliga tavlor i rummet har jag satt tavelramar direkt på väggen samt gjort små hyllor innanför ramytan där jag kan placera olika prydnader. Det blir helt enkelt motiv med 3D-funktion.

Sängramen är gjord av naturligt grånade brädor. Och jag lovar, denna konstruktion gör att det är lättstädat!