Kompassnål i parketten

Eftersom jag utökat hallen genom att flytta en vägg har det uppstått ett behov av att hitta en lösning för den utökade golvytan. Antingen kosta på sig ett nytt golv för alltihop eller hitta en alternativ lösning som innebär bevarande det golv som redan finns.

Jag har valt det senare alternativet för att därigenom också bli en bättre återvinnare. Först har jag slipat ner den gamla parketten (och ännu en gång försett mitt hem med ett tunt lager damm). Därefter har jag experimenterat med två nyanser av bets. Övervägde först att lägga ett rutmönster, men då jag var lite rädd att det skulle bli lite väl mycket mönster i hallen vars väggar redan fått ett ”tegelmönster” nöjde jag mig med att måla in en kompasstjärna. Denna stjärna är dessutom kontrollerad mot en riktig kompass för att visa i vilket läge huset ligger i förhållande till de olika väderstrecken. När gäster i framtiden ställer frågan om var de hittar hittar norr, söder, öster och väster är det bara att peka på golvet för att visa vägen.