Skohylla med krav på ordning

Förvaringsplats ska aldrig underskattas. Fördelen med att inte ha tillräckligt med utrymme är i och för sig att man måste lära sig att inte spara allt…och kanske inte heller skaffa sig allt. Skor är dock bra och ha och det är inte fel om de finns i hallen där skobyten ofta sker. För att utmana min egen ordningsförmåga har jag dessutom satt en glasdörr på garderoben där jag tänkt förvara mina fotbeklädnader. Behovet av god ordning kommer därmed också kräva att jag tar väl hand om mina skor.

Utmaningen i detta fall har varit att jag byggt garderoben själv. Den är helt enkelt en del av väggen mellan hallen och vardagsrummet. Och trots att jag anser mig ha varit noga med mått och vattenpass har det visat sig att så inte varit fallet. Varje hyllplan har varit en utmaning, inte minst utifrån att de skulle passas in mellan reglar och andra ojämnheter jag försökt dölja bakom garderobsdörren.

Dörren? Det är en ommålad dörr som tillhör Ikeas berömda Billy-bokhylla.