Egentillverkade köksluckor

Min första idé om ett kök var att skaffa in olika sorters skåp och byråer på loppmarknader och auktioner för att sedan kombinera dessa till en köksinredning. Jag insåg dock att detta skulle kräva otaliga loppmarknadsbesök och tur och lycka för att hitta möblerna som skulle bli en bra kombination. Dessutom hade det troligen krävts minst ett år av snickeriarbete för att lyckas foga ihop möblerna till ett funktionellt kök.

Jag ville dock inte släppa tanken på att skapa ett kök med lite unika skåp och gärna med ett lite robust och lantligt utseende. Valet föll på att köpa stommar ifrån IKEA för att trots allt få in funktionaliteten i köket. Dessutom till ett lägre pris. Dessa sparade pengar har sedan istället lagts på inköp av råspont, lim, skruv, betsfärg och lack. (Den lokala trävaruhandlaren har nog aldrig tidigare haft en kund som sorterat igenom råsponsturvalet så noggrant som jag gjorde.) Skåpen från IKEA klädde vi sedan in med den målade råsponten. Inte minst tillverkade vi egna skåpsluckor av råsponten.

Detta projekt var stort, krävande och tog sin tid och jag kan bara tacka min pappa för att han fixade det – för hade jag stått vid snickarbänken utan hjälp hade jag givit upp dag två.

OBS! Lådfronterna köpte jag också från IKEA. Målet var trots allt att vara klar med köket innan jul samt att fortsatt tycka att det var kul att bygga kök.