Puts biter på fejktegel

Tycke och smak förändras med tiden och hade jag inrett huset för tio år sedan hade jag nog själv satt upp så tegelimitation eller om man så vill – fejktegel. Under senare år har jag dock fattat tycke för råa betongväggar.

Murstocken som går genom huset och som jag nu tagit fram ännu mer genom att riva bort skåp och väggar var lätt att slamma upp med ny cementblandning. Frågan var om det skulle funka att få samma blandning att få fäste på den fejktegel som tidigare ägare satt upp på väggarna vid kaminen. Jag testade och kan konstatera att det både fungerade och att det blev – väldigt snyggt!

På golvet under kaminen låg det rödorange klinker, vilket jag också ville förändra. Tanken var att fylla upp ytan med flytspackel till samma nivå som det omgivande trägolvet. Därefter var tanken att lägga på kopparplåt. Jag misslyckades dock och åstadkom istället en yta som hamnade ovanför trägolvet. Men det var ett misslyckande utan större problem eftersom det stelnade flytspacklet blev så bra att jag beslutade att hoppa över kopparn och istället låta ytan vara vackert grå.