Förvaltande av loppisfynd

Jag tillhör den växande skara som gillar att gå på loppis. Jag ser minst tre fördelar med detta sätt att shoppa: 1. Återanvändning och därmed en form av miljöåtgärd. 2. Pengarna går ofta till föreningslivet. 3. Det går att göra bra och roliga fynd.

Vid ett av mina loppisbesök denna sommar hittade jag en hylla bestående av två järnkonstruktioner och fyra hyllplan i furu. Det var järnkonstruktionerna som fick mig att slå till. 50 kronor blev priset på något som jag tänkte att jag kunde använda som klätterställningar för klängväxter. Hyllplanen såg jag där och då mest som överskottsmaterial, men så blev det inte…tre hyllplan har satts ihop till en bänkskiva för köksön, den fjärde har förvandlats till en fönsterbräda.

Vid ett loppisbesök förra året kom jag dessutom över en stor och tung skärbräda i ek för – 10 kronor. Denna har kapats, slipats ner och därefter fällts in i bänkskivan till köksön.

Lägger man till den färg och det lim som krävdes för projektet, samt de slipband som gick åt för att få till en bra yta har jag alltså skaffat mig en snygg bänkskiva med integrerad skärbräda till ett kostnad av cirka 200 kronor.