Färgsättning av hus

 

Färg skyddar och bevarar husfasaden och visar att man har omsorg om sitt hus. Färgsättningen av huset är däremot viktigt för det estetiska intrycket. Smaken är och har alltid varit olika och trender kommer och går. Falu rödfärg är en långvarig tradition, men genom åren har den förändrats i ton. Den äldre varianten är ljus och går lite åt det orange hållet medan den yngre är mörkare och tenderar gå åt det lila hållet.

När jag nu fräschat upp mitt uthus har jag fastnat för den ljusare versionen av Falu rödfärg som jag dessutom tycker passar bra med den gula färg jag tidigare målat på fönster och dörrar. Ett ytterligare tillägg i färgsättningen är att frångå traditionen med vita fönsterfoder för att ta upp den ännu äldre traditionen med grå foder.

Smaken är som sagt olika, men nu ser mitt uthus ut så som jag dagdrömt om.