Golv av gammalt tegel

Har ett minne av att jag i mina unga tonår hjälpte till att förbättra golvet i ett av uthusen på gården där jag växte upp. Jag plockade upp det gamla tegelgolvet eftersom jag redan då tänkte att det skulle vara roligt att återanvända det i något trädgårds- eller husprojekt i framtiden.

Många år har gått sedan dess men nu har även denna inredningsdröm gått i uppfyllelse. Min utökade hall har givit mig möjligheten att åtminstone få in lite av det tegel som legat och väntat, men det har krävt en liten arbetsinsats för att lyckas…det är källare under hallen och därmed har jag varit tvungen att kapa alla tegelstenar för att minska belastningen. Vinsten med detta är i och för sig att jag fått ut tre ”klinker-tegel-bitar” på en tegelsten.

(Egentligen ville jag ha detta tegelgolv i köket, men jag inser att det hade varit opraktiskt och dessutom dyrt både för ”tappa-glas-och-porslin-kontot” samt på ”slitage-på-sock-kontot”.)