Pryllåda i köket skapar ordning

Tipset jag nu kommer med gäller kanske oavsett man har en köksö eller ej för saker som inte hör hemma i köket tenderar ändå hamna i köket oavsett köksö eller ej. Men då en köksö samtidigt fungerar som en form av köksbord är detta en yta som mer än andra köksytor drar obehöriga föremål till sin yta.

Väl medveten om att det blir på det här viset planerade jag redan från början in att den översta stora lådan i köksön ska vara en samlingsplats för alla dessa föremål; tidningar och papper med viktig information, pennor, tändstickor o.s.v.

När tid finns lägger jag snyggt ner prylar i lådan, men när tiden är knapp är det enkelt att snabbt putta ner allt obehörigt från köksön för att vid senare tillfälle göra en mer organiserad rensning.

Tipset är alltså: är du inte en extremt ordningsam människa, planera in en pryllåda i köket.